Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

Bajki lub Kreskówki

Re: Bajki lub Kreskówki

Post przez Marzena89 » 17 gru 2010, o 19:43

W sumie go lubię, ale bardziej nowe niż stare (widziałam od "Bierz forsę i w nogi" do "Purpurowa róża z Kairu" a potem od "Wszystko gra" do "Co nas kręci, co nas podnieca").
Marzena89

Nr gadu-gadu: 2478126

Post przez simon » 17 gru 2010, o 22:49

"Annie Hall" i "Zelig" są fantastyczni
simon

Nr gadu-gadu: 0

Post przez yska » 22 gru 2010, o 23:45

Ja uwielbiam Allena: Annie Hall, Hannah i jej siostry, Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale zawsze baliście się spytać (scena z owcą!), Bananowy Czubek... ostatnio poluję na Purpurową Różę Kairu ;)

poza tym Almodovar, Jean-Pierre Jeunet (Miasto zaginionych dzieci, chociaż oczywiście też Amelia), kino czeskie (Guzikowcy, Samotni, Obsługiwałem angielskiego króla), musicale wszelkie (Rocky Horror Picture Show ostatnio naj), zresztą: wiele wiele :)
yska

Post przez jaszka » 26 gru 2010, o 00:12

Yska, mamy podobne gusta filmowe! Guzikowcy, Amelia, Rocky Horror Picture Show - oczywiście, kocham ! :) Zelig Allena - polecam :D

Dorzucam dokument "Na krańcach świata" Herzoga o ludziach, którzy znaleźli się na stacji badawczej na biegunie, ich osobowościach i fascynacjach (wszystko przyprawione ironią narratora:P), o podwodnych głębinach, no i o pingwinie indywidualiście ;D

"Stalker" Tarkowskiego - nie każdemu będzie się podobał, tzw. kochasz albo nienawidzisz. Ci, którzy przyznają się do zwiedzania opuszczonych miejsc, powinni obejrzeć. Również Ci, którzy patrzą na świat z trochę "pogańskiej" perspektywy ;)
jaszka

Post przez Marzena89 » 26 gru 2010, o 21:05

poza tym Almodovar, Jean-Pierre Jeunet (Miasto zaginionych dzieci, chociaż oczywiście też Amelia), kino czeskie (Guzikowcy, Samotni, Obsługiwałem angielskiego króla), musicale wszelkie (Rocky Horror Picture Show ostatnio naj), zresztą: wiele wiele :)[/quote]
Mam całego Allena w ramach pożyczki wymienię na Jeuneta ;p Nie słyszałaś legend o moim segregatorze i jego największej fance Szumej?
A z czeskiego to polecam starego Menzla przynajmniej Pociągi pod specjalnym nadzorem i Postrzyżyny. Formana wolę okres amerykański, ale Pali się moja panno też warto zobaczyć :D
Marzena89

Nr gadu-gadu: 2478126

Post przez yska » 26 gru 2010, o 23:49

Eh Marzeno muszę częściej zaglądać do akademika, a legendy o Twoim segregatorze krążą, krążą! Ok, podrzucę Ci Jeuneta, mogę nawet retro kasetę video z jego pierwszym filmem, jeśli dysponujesz odpowiednim sprzętem:P Jak dobrze, że są święta, jest czas nadrobić wieeeelkie zaległości :) btw, byłaś na festiwalu kryminałów w Lalce?
yska

Post przez kosciakkk » 9 sty 2011, o 23:39

Z klimatów autostopowym moim faworytem filmowym jest "Aaltra" Delepine i de Kerverna. 2 kolesi na wózkach inwalidzkich jedzie stopem po odszkodowanie do firmy Aaltra, którą obwiniają za swoje kalectwo. Humor miejscami czarny, miejscami czarniejszy i wcale nie razi w oczy amatorka twórców i mało imponujący budżet. Na razie znam 2 osoby, którym podoba się ten film (w tym mnie), a chętnie poznam więcej. Achhh scena z baru karaoke jest genialna!
kosciakkk

Post przez Conradi » 10 sty 2011, o 02:41

Właśnie takie tytuły mnie tu interesują. Filmy drogi,w których główny bohater(bohaterowie) przemieszczają się do jakiegoś celu lub bez celu, mając po drodze różne perypetie.
Conradi

Nr gadu-gadu: 10922717

Poprzednia strona Następna strona

Powrót do Filmy