Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

Gwinea

Gwinea

Post przez shoq » 17 mar 2011, o 19:31

Witajcie, niedługo zamierzam wyjechać na miesięczną podróż do Gwinei i ciekawi mnie kilka rzeczy:

1. Gdzie i jak często się myjecie?
2. Jak pierzecie ciuchy? (Czy w ogóle pierzecie ciuchy? :D)
3. Co i jak jecie?

Rozwiązania, jakie przychodzą mi do głowy, to mycie typu higiena poranna to na stacjach benzynowych, ew. w toaletach restauracji itp, większe mycie w rzekach albo płatne prysznice (albo np. wejść na basen i umyć się gratis :) ) Pranie ciuchów również stacje benzynowe/rzeki. Jedzenie - tu chyba najlepiej pieczywo + warzywa i owoce, od biedy gotowanie mięsa czy ryżu na palniku - ale to wymaga dodatkowego wyposażenia, więc nie wiem czy to opłacalne.
Czekam na Wasze odpowiedzi, pozdrawiam!

https://www.openstreetmap.org/relation/192778
shoq

Re: Gwinea

Post przez Diego » 29 mar 2011, o 00:35

Przyjechałem tu i zrozumiałem, dlaczego nikt tu nie chce żyć
https://www.youtube.com/watch?v=KK2cHIuxXQU
Diego

Nr gadu-gadu: 7509423

Re: Gwinea

Post przez Raziel89 » 29 mar 2011, o 01:13

1. Gdzie się tylko da i kiedy tylko się da - jak koleżanka wspomniała p lepiej się umyć nawet jeśli człowiek wydaje się być czystym - bo potem może nie być okazji przez długi czas.
Czyli głównie stacje benzynowe, wszelkie kibelki itp itd ;), albo jak na wsi gospodarz wiejski użyczy węża z wodą to też jest radość :D
2. W tych samych miejscach co się myję ;p - w rzekach nie można, bo mandaty chyba grożą za to
3. Cokolwiek - niczym Bear Grylls :twisted: - ja tam staram się nigdy nie głodować. Ale codziennym standardem jest chleb tostowy + pasztet, lub kombinacja chleb tostowy + ser w plasterkach. Dobrze jest mieć puszkę z pasztetówką albo jeszcze lepiej suszone mięso. Ja zawsze mam kuchenkę (na paliwo ciekłe, czyli spirytus) ze sobą więc w grę wchodzi podgrzewanie :D
Albo jakieś gotowe dania w słoikach do podgrzania - tylko komu się chce nosić tyle słoików w plecaku...:)
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Powrót do Afryka