Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

Holandia

Holandia

Post przez mintai » 14 paź 2010, o 12:05

Ostatnio edytowano 12 sty 2023, o 19:46 przez mintai, łącznie edytowano 3 razy
mintai

Nr gadu-gadu: 0

Re: Holandia

Post przez łysy-gnom-rambo » 21 paź 2010, o 22:45

A-no ja planuję większy "wypad", ale to zapewne jak skończę szkołę - pracuję nad językami bo z tymi u mnie jak na razie kiepsko. Nie uczyłam się ich wcześniej bo mi się nie chciało, i teraz, marząc o tej podróży, pokutuję nad tym jednak ogromnym błędem ;( Chociaż jak się wzięłam do roboty to w 2 miesiące nauczyłam się więcej niż przez poprzednie lata szkoły (tja... przez 10 lat nauczyłam się tyle co nic), więc myślę, że będzie gites ;) Mam nadzieję "przestopować" świat (Ziemię, żeby nie było...;) Chociaż gdybym złapała stopa w kosmos to bardzo chętnie bym skorzystała :D) a może jak się będzie dało całe życie stopować - na-pewno nigdy nie zbraknie atrakcji :))
łysy-gnom-rambo

Post przez Paw3el » 22 lis 2010, o 04:49

minimum rok? nad takim nie myslalem ale za to mysle juz od dluzszego czasu nad tym zeby zostawic wszystko i wyjechac gdzies na miesiac\cos teges. Niestety trudno z ludzmi sie ugadac ;]
Paw3el

Nr gadu-gadu: 5199612

Post przez mała » 22 lis 2010, o 16:25

Gdyby nie studia ja na pewno bym się zdecydowała na takiego rocznego tripa, niestety nie dysponuję na razie tak rozległym czasem :( gdyby coś się zmieniło dam znać mintai :) A tak w ogóle masz zamiar wybrać się w najbliższej przyszłości czy póki co jest to odległy plan?
mała

Nr gadu-gadu: 28037504

Post przez kosciakkk » 23 lis 2010, o 00:01

Ja ani nie po, ani nie w trakcie, ale mam w planach po obronie w tym roku (daj Bóg, żeby w tym) ruszyć w podróż "na rok lub 20 lat" :) Zacząć przy pomocy http://helpx.net lub czegoś podobnego. Jeszcze oczywiście nie zaplanowałam nic z mojej tułaczki.
kosciakkk

Post przez czajna » 23 lis 2010, o 00:30

Paw3el napisał(a):minimum rok? nad takim nie myslalem ale za to mysle juz od dluzszego czasu nad tym zeby zostawic wszystko i wyjechac gdzies na miesiac\cos teges. Niestety trudno z ludzmi sie ugadac ;]

Można i samemu ;)

Ja jeszcze przed rozpoczęciem autostopowej przygody o tym myślałam no i planuję dalej - tyle, że teraz przesiądę się na autostop :D Planuję taki gap year po studiach, a ile będzie trwał faktycznie to nie wiem. I to też przy pomocy takich organizacji jak kosciakkk podaje (przydatny link do kolekcji ;)).

Czytywałam ciekawe blogi o takich dłuższych wyjazdach - ludzie rzucali pracę, wyruszali dookoła świata i z powrotem. A zdarzyło się, że pracodawca czekał na takiego, bo wracając był lepszym pracownikiem :D Po studiach, pracując czy na emeryturze - jak widać każdy moment jest dobry na taką wyprawę :)
czajna

Post przez wczesnylew » 5 sie 2025, o 13:38

Pewnie ze można samemu ale z doświadczenia wiem ze na dłuższa metę robi się to męczące.
Ja potrzebuje przynajmniej jednej osoby do takich "wycieczek"
Pozdrawiam ;]
wczesnylew

Post przez Adam55 » 26 paź 2025, o 14:33

Tak mnie coś tknęło i zaczęłam grzebać w tym temacie: przy busie do Holandii dopytujcie o trasy „door-to-door”, przesiadki i czas na granicy. Dobrym sygnałem jest regularna komunikacja SMS o planowanym przyjeździe. Dla zainteresowanych – przegląd kryteriów wyboru macie tutaj: https://logistica.pl/jaki-bus-do-holandii-wybrac/ …też na to trafiliście?
Adam55

Powrót do Gdzie i jak spędzić miło czas