Orany, w takim razie piąteczka

Też mam 17 lat, ale na moje nieszczęście jestem dziewczyną, a moja mama uważa, że co jak co, ale dziewczyny to porywa się częściej niż mężczyzn (od zwykłych porwań poprzez porwania dla okupu po przemytników bułgarskich, którzy szukają dziewczyn do prostytucji).
Jednakże w te wakacje moja mama stwierdziła, że mogę podróżować stopem, bo nie ma znaczenia czy mam 17, 18, czy 26 lat, zawsze będzie się martwiła tak samo. Moja pierwsza większa podróż autostopowa miała odbyć się na Woodstock, jednak nieszczęśliwym trafem znajomy mnie zabrał:D
Dlatego jak na razie nie mam wielkiego doświadczenia w tym temacie, chciałabym to zmienić, ale dopóki nie będę pełnoletnia, nie mam nawet co myśleć o podróżach za granicę (wiadomo - mogą mnie zgarnąć).
Na swoim koncie mam tylko kilka krótkich podróży "za jednym razem". Kilka razy jednak było tak, że trasa się nie pokrywała, a miły pan podwoził mnie pod sam cel.

Maaaaaaarzy mi się podróżowanie, ale niestety rodzice moich znajomych, którzy mają podobne marzenia, nie podchodzą do tematu tak jak moja mama. Dlatego - nie mam z kim, a sama wiadomo.. boję się