Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

problem rodzinny:)

Rodzina (mąż, żona i dzieci) to jeden z głównych filarów istnienia narodu.

Re: Młody autostopowicz a rodzice

Post przez Sensimiller » 15 sie 2011, o 19:14

To przepraszam że niepotrzebnie założyłem nowy, jakoś tak musiałem przeoczyć jak szukałem. Ten temat niech moderator usunie, przeniesie do archiwum czy cokolwiek.

Tylko jeszcze słowo do Pauli. Ja już jutro jadę z Białego stoku w Bieszczady. Oficjalna wersja dla rodziców jest taka że jadę zwyczajnie pod namioty ze znajomymi. A jak wrócę to powiem jaka była prawda i po fali zdziwienia i oburzenia powiem im ja było fajnie i jak miło minęła podróż, pokaże zdjęcia z trasy i dodam że nie powiedziałem im przed wyjazdem bo wiedziałem że by mnie nie puścili bez żadnego uzasadnienia, a wtedy nie miał bym takiej fajnej przygody i mam nadzieję że się przekonają i więcej nie będę musiał kłamać :P Ja też nie mam z kim stopować więc tym razem sam pojadę. Ale myślę żeby za rok lub na majówkę jechać tym razem nad morze, więc mogli byśmy razem się wybrać :)
"Żyję dla takich chwil kiedy bierzesz haust powietrza i krzyczysz chwilo proszę bądź wieczna"
Sensimiller

Post przez pauli » 15 sie 2011, o 20:49

Trzymam kciuki za pomyślność akcji! Wszystko zależy od rodziców, myślę, że to też by u mnie przeszło, ale jakoś z ciężkim sercem podjęłabym podróż..
No jasne, jak najbardziej przystaje na wspólne stopowanie ;)

Daj znać jak wrócisz, czy się udało, i jaka była reakcja rodziców.
Szerokości!!:D
flawless as always

zadaj sobie pytanie, czy to co robisz dziś, przybliża Cię do tego, co chcesz robić jutro.
pauli

Nr gadu-gadu: 309404

Post przez jar_pen » 16 sie 2011, o 12:58

Po za tym jak już raz skłamiesz to po co potem mówić rodzicom jak się dotarło do celu zawsze można na ten bilet wyciągnąć a reakcja po powiedzeniu o tym zaraz po jednorazowym takim wypadzie może nie być najlepsza i zakaczyc się szlabanem. A tak serio to przyzwyczajaj rodziców do krótszych regularnych przejazdów pomaga a nie wyskakuj z duma jak to cie się pofarcilo dojechać.
Po za tym to forum nie jest dowodem ze autostop jest bezpieczny to jest tylko kulko ludzi pragnących cie podwieźć nie koniecznie tam gdzie się wybierasz :P
jar_pen

Poprzednia strona

Powrót do Rodzina (family)