Ale jaja jak was czytam.
Z Poznania wyjezdzam regularnie i zawsze jakos idzie, ja staje na skrzyżowaniu przy wjeździe na A2 na Debinie; jak na Wrocław to zgodnie z hitchwiki, na cpn-ie zawsze sie w koncu ktos trafi.
I z Zagrzebia na bramkach czekalem moze 30 minut i podjazd do samego Belgradu. Tabliczka ustawiana do rejestracji

Dobrze wspominam, faktycznie wyjazd do bramek trwa dosyc dlugo + 30 minut spaceru ale mozna.
Dobra do samego tematu:
Od Szegedu do granicy serbskiej to chyba wszyscy maja problemy...
Bramki w Polsce, zawsze mnie przeganiaja z centralnej czesci gdzie najszybciej i najlatwiej zlapac. Ale o tym juz sie rozpisywalem na grupie na fejsie ;p
*Bramki na autostradzie przed Zagrzebiem jadąc w kierunku Polski - 4 h stania, ale za to stop aż do Piotrkowa
*Andaluzja ogólnie: jedengo dnia tak niefortunnie utknęłam za Almerią późnym wieczorem, że spotkany na stacji tirowiec aż skontaktował się z policją, która to zasponsorowałą mi nocleg w hotelu i opłaciła bilet autobusowy do Malagi. Z Malagi jadąc w kierunku Algeciras złapałam stopa na jakieś 40 km, później miałam 3 inne samochody, z którymi właściewie krążyłam dookoła jednego miasta, zmieniając stacje beznynowe, ostatecznie jeden kierowca pdwiózł mnie do Marbelli, skąd wzięłam busa, bo się spieszyłam. W drodze powrotnej z Algeciras: wydostawanie się z Malagi again, kierunek Granda, ze stacji benzynowej. Stop jakieś 15 km, 1,5 h stania na kolejenj stacji, przejście pieszo 3 km do stacji po drugiej stronie autostrady, uratował mnie marokański tirowiec, pojechałam z nim w przeciwnym kierunku, a następnie razem przebieglismy autostradę, bym znalazła się na lepszej stacji w moim kierunku. Ciężko, stacje benzynowe co 5-10 km, przez co mało samochodów przypada na stację, nieufność ludzi,
*okolice między Grenoble i Valence - oba na trasie, którą często robiłam z Chamonix do Avignon; mało bramek na samej autostradzie, raczej przy wjazdach na nią, mało stacji benzynowych, wiele rozjazdów. Zawsze jakoś udawało mi się nie czekać zbyt długo, ale na całej trasie kilka takich przystanków i już z 5 h stopowania robi się 8.