Email:
Nazwa użytkownika:
Kontakt:
Data przejazdu:
Akceptuję regulamin korzystania z serwisu AUTOSTOPEM.eu
Liczba miejsc:
Samochód:
Z:
Przez:
Do:
Liczba miejsc:
Z:
Do:
Opis:

Autostopik.pl

Forum o tematyce AutoStopowej.

W jaki sposób nocujecie na zagranicznych,dłuższych wypadach?

Re: W jaki sposób nocujecie na zagranicznych,dłuższych wypad

Post przez Ornitolog » 13 gru 2010, o 19:23

Na stacjach z reguły nie robią problemu jeśli się śpi ale najlepiej to chyba na zmiane w samochodach, aczkolwiek zdarzyło mi się raz, że nawet nie pozwolili na stacji łapać stopa, bo właściciel sobie nie życzy takich ludzi jak my u siebie...
Ornitolog

Nr gadu-gadu: 609307

Post przez Raziel89 » 13 gru 2010, o 21:53

No ja widzę do Bracy 2 opcje: albo spanie na fotelach/sofach na stacji uprzednio zapytawszy się czy możemy (tu mina kota ze Shreka i wygłodzonego biednego studenta) a jak nie , to łapanie stopa 24h/dobę i spanie w samochodach na zmianę, żeby chociaż jedna osoba "zabawiała" kierowcę rozmową :D

co do samego tematu: jest wątek o niekonwencjolanynych noclegach, wiec to prawie to samo xD. Ja sypiam 'gdziekolwiek". Już jakieś 4 razy rozbijałem namiot oficjalnie perfidnie , nie wiem jak to nazwać, na parkingu koło stacji na autostradzie, nigdzie się nie kryjąc w krzakach ani nic. nie wiem czy za to grożą jakieś mandaty, ale nikt się do tej pory nie rzucał o to :D (lub po prostu policja ani razu nie przejeżdżała...)
Nie myśl o tym co robisz - rób to o czym myślisz!

www.kamil.autostopik.pl
Raziel89

Nr gadu-gadu: 8680872

Post przez Amber » 13 gru 2010, o 22:52

Dlaczego namioty miałyby być zabronione na parkingach? Nie widzę powodów.
Podczas ponad 3 tygodniowej podróży po Europie raz spałam pod namiotem na stacji w Brnie, a raz zdrzemnęłam się na 20 minut na wysepce w Pradze. Poranna ekipa sprzątająca była bardzo zdziwiona 5 namiotami i myciem się w rzece :)

Najczęściej spało się na stacjach benzynowych - albo na tyłach, albo jak padało, to nawet pod daszkiem, tuż przy wejściu, naprzeciwko tankujących samochodów - niesamowite wrażenia^^. Mina policji, która tam zjechała przez zupełny przypadek - bezcenna (a była to stacja Bazzera czy Bazerra przed Wenecją). Również nasz słynny nocleg w śmierdzącym kiblu na parkingu podczas burzy się w to wlicza.
Poza tym - wszelkie osłonięte tereny, czyli "pod chmurką" za krzakami koło stacji w Aoście, między drzewkami i krzakami w centrum miasta. Też na ławkach w parku i na rynku (lub koło nich na karimatach). Da się wykorzystać, np. puste w trakcie nocy pawilony po miejskich festynach, jarmarkach itp, ogrodzone place budowy (tylko trzeba się szybko rano zbierać. I na koniec, oczywiście CS i fotele/górne łóżka tirów w trakcie postojów.
Najfajniej się sypia właśnie na tych ostatnich, w poczekalniach małych dworców kolejowych i na stacjach benzynowych. Ale to jest tylko moje zdanie ;)
"Wszak istnieje coś takiego jak zarażenie podróżą i jest to rodzaj choroby w gruncie rzeczy nieuleczalnej."

- ale na autostradzie przecież nie można się zatrzymywać. Co ty tam robisz?
- stopuję na Gandalfa.

www.amber.autostopik.pl
Amber

Nr gadu-gadu: 2723111

Post przez tomasz_parys » 13 gru 2010, o 23:00

teoretycznie jak sie trafi na upierdliwego policjanta to mozna dostac mandat bo w europie nie mozna legalnie spac gdzie sie chce oczywiscie po za norwegia. Malo kiedy ktos sie czepia o namioty, ale mozna zle trafic. Mandat mozna dostac nawet za lapanie stopa, kiedys to bylo 50eu a teraz pewnie duzo wiecej. wszystko zalezy od tego na kogo sie trafi.
http://www.tomaszparys.com - relacje z wyjazdów
http://stocki-photo.com/ - Stock Photography Royalty-free czyli zarabiaj na sprzedaży zdjęć w internecie
tomasz_parys

Nr gadu-gadu: 3198019

Poprzednia strona

Powrót do Inne produkty / oferty